fredag den 21. august 2009

Bondegården

FORTID: Det var ikke kun brandkatastrofer, der bortviskede gader og stræder fra bykortet. Den omfattende sanering, der begyndte i slutningen af 1800-tallet, fjernede ligeledes adskillige gadenavn plaget af slum og dårlig hygiejne.

På billedet her gik det udover Didriks Badskjærs Gang, hvor folk boede ekstremt tæt under elendige sanitære forhold. Her levede køer, grise og mennesker sammen helt op i til det 19. århundrede.

NUTID: Det der i dag er gården til Ny Østergade 15 er rester af, hvad der engang udgjorde Didriks Badskjærs Gang. I dag er gården karakteriseret som en typisk baggård med biler, papkasser og skraldespande.



FREMTID: Fra baggård til bondegård: Fra en baggård der blev brugt til opmagasinering og affald, genskaber den urbane bondegård stemningen fra Dikriks Badskjærs Gang. Men i stedet for at leve side om side med dyrene, er det et oplevelsesrigt byrum med landelig idyl omkranset af bymæssige kulisser. En unik oplevelse, hvor de mindste kan få en ridetur, mens de voksne nyder et glas nymalket mælk fra gården fritgående køer.

0 Kommentarer:

Send en kommentar